JANÍČKO A MARIENKA – LOVCI ČARODEJNÍC download


Orig. názov:Hansel and Gretel Witch Hunters
Žáner:akčná komédia, fantasy
Krajina:USA
Web stránka:http://www.hanselandgretelmovie.com/
 
Réžia:Tommy Wirkola
Scenár:Tommy Wirkola, Dante Harper
Kamera:Michael Bonvillain
Hudba:Atli Orvarsson
Hrajú:Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Peter Stormare, Derek Mears

OBSAH:

„Dvojka“ Perníkovej chalúpky je bez debaty najoriginálnejším filmovým pokračovaním roka. Ak ste si pod vplyvom Němcovej, Erbena a bratov Grimmovcov mysleli, že Janíčko s Marienkou po upečení čarodejnice žili šťastným životom bez ďalších incidentov, škaredo ste sa zmýlili. Svojrázny režisér Tommy Wirkola v duchu príslovia „Čo sa v mladosti naučíš, v starobe ako by si našiel“, nechal obe deti dospieť a začať podnikať v tom, v čom sa ako malé preslávili. A že to nebudú žiadne padavky, potvrdzuje aj obsadenie. 
Marienku si zahrala Gemma Arterton, hviezda Princa z Perzie alebo bondovky Quantum of Solace, Janíčkom sa stal Jeremy Renner, jeden z predstaviteľov superhrdinských Avengers či nasledovník Matta Damona zo série o agentovi Bourneovi.

Ak ste ako malí túto klasickú rozprávku nepočuli, tvorcovia vám ju v priebehu úvodných titulkov pre istotu vyrozprávajú. Potom sa však už ide rovno na vec. Ocitáme sa v typickom stredovekom mestečku, ktoré sužujú zvyčajné dobové problémy, vrátane únosov miestnych detí, ktoré vraj majú na svedomí čarodejnice bývajúce v okolitých hlbokých lesoch. Tunajší ochranca zákona (Peter Stormare) síce tvrdí, že na to stačí sám, ale očividne klame až sa práši. Starosta preto pozve na záchrannú misiu dve celebrity, legendárnych lovcov čarodejníc Janíčka a Marienku. Súrodenci sa pustia po stopách únoscov s vervou sebe vlastnou a ich práca čoskoro začne prinášať výsledky. Bohužiaľ iné, než aké by si priali. 
Zistia totiž, že proti nim stoja sily mnohokrát mocnejšie než všetko, čomu museli dosiaľ čeliť. Napriek Janíčkovej cukrovce (ako malý sa raz prejedol perníkov, chudáčik!) a Marienkinmu kostlivcovi v skrini, o ktorom sa nepatrí hovoriť, sa pustia do boja proti mocnej presile, ale či sa aj tentoraz dočkajú šťastného konca, je vo hviezdach.

Janíčko a Marienka – Lovci čarodejníc sa pohybujú medzi mnohými žánrami, rozprávka k nim však patrí len veľmi okrajovo. Najlepšie žáner asi vystihuje Gemma Arterton, predstaviteľka Marienky, podľa ktorej ide o fantastickú komédiu s množstvom temných podtónov, drastických záberov a nadávok. „Ako by to rozprával Tarantino,“ vraví herečka.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.