NÁDHERNÉ BYTOSTI


Temné tajomstvá vyjdú na svetlo.

Orig. názov:
Beautiful Creatures
Žáner:dráma, fantasy
Krajina:USA
Web stránka:http://beautifulcreatures.warnerbros.com/
Réžia:Richard LaGravenese
Scenár:Richard LaGravenese, Kami Garcia, Margaret Stohl
Kamera:Philippe Rousselot
Hudba:Thenewno2
Hrajú:Emma Thompson, Jeremy Irons, Emmy Rossum, Alice Englert, Alden Ehrenreich, Thomas Mann, Viola Davis, Kyle Gallner

OBSAH:
Sotva utíchli dozvuky upírskej ságy, mieri do kín ďalšia výnimočná romanca, ktorá má tiež všetky predpoklady stať sa fenoménom. Jej protagonistami sú obyčajný chlapec menom Ethan a záhadná kráska Lena, ktorá má nadprirodzené schopnosti, tie však nejdú príliš dokopy s takým prízemným citom, akým je láska.

Ethan (Alden Ehrenreich) je životný smoliar. Po predčasnej maminej smrti de facto prišiel aj o otca, pretože ten sa utápa v žali a syn pre neho prestal existovať. Navyše žije v zapadákove menom Gatlin County, kde je jeden deň ako druhý a všetky nesmierne ubíjajúce. Miesto úplne vystihuje Ethanov komentár: „V Gatline človeka nečaká žiadne prekvapenie. Je to tá najhlúpejšia diera. Doteraz som si to aspoň myslel. Zdá sa však, že som sa poriadne sekol…“

K zásadnej zmene Ethanovho pohľadu dôjde vďaka novej spolužiačke, krásnej a tajomnej černovláske Lene Duchannesovej (Alice Englert). Ethana na nej najviac fascinuje asi to, že ju pozná, pretože sa mu opakovane zjavovala v snoch. Lena to v Gatline nebude mať ľahké, pretože na každého „cudzinca“ sa miestni dívajú cez prsty. A pretože je Lena neter miestneho čudáka Macona Ravenwooda (Jeremy Irons), je nenávisť tunajších ľudí priam hmatateľná. Dievčina si z nevraživosti domácich nič nerobí, pretože má oveľa väčšie trápenie. Ona aj jej príbuzní sú Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnosťami. Nad Lenou však visí temné prekliatie a jej ostáva už iba sedemdesiatpäť dní do chvíle, ktorá rozhodne o jej osude: Buď bude dostatočne silná a jej moc sa pridá na stranu dobra, alebo ju pohltia sily temnoty a ona sa stane kňažkou zla ako jej matka Sarafine (Emma Thompson). V zúfalej situácii nájde pomoc tam, kde by ju asi nečakala. U smrteľníka menom Ethan, ktorý je ochotný jú brániť, aj keby mal kvôli tomu položiť vlastný život. Môže sila lásky odolať mocnej mágii, ktorá nad nimi oboma krúži?

Nádherné bytosti sú prvou časťou ságy „Kronika prekliatych Zaklínačov“ autoriek Kami Garciovej a Margaret Stohlovej, ktorá sa v kategórii kníh pre teenagerov stala celosvetovým bestsellerom.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.