SMRTONOSNÁ PASCA 5: OPÄŤ V AKCII download


Názov:A Good Day to Die Hard
Smrtonosná pasca 5: Opäť v akcii
Žáner:akčný
Krajina:USA
Web stránka:http://www.diehardmovie.com

Réžia:John Moore
Scenár:Skip Woods, Roderick Thorp
Kamera:Jonathan Sela
Hudba:Marco Beltrami
Hrajú:Bruce Willis, Sebastian Koch, Mary Elizabeth Winstead, Jai Courtney, Yuliya Snigir
OBSAH:


Bruce Willis sa v skvelej forme vracia so svojou najslávnejšou filmovou rolou - ako nezničiteľný policajný detektív John McClane. Tentoraz prichádza do Moskvy, aby tu našiel svojho syna Jacka (Jai Courtney), ktorý sa mu takpovediac odcudzil. Johna však čaká prekvapenie, keď zistí, že hoci ich vzťah otec - syn má od ideálu dosť ďaleko, jablko nepadlo ďaleko od stromu. Jack totiž v Moskve pôsobí ako tajný agent, chrániaci informátora z radov vlády, Komarovova (Sebastian Koch). Otec a syn McClaneovci sú nútení prekonať osobné nezhody a nasadiť vlastné krky, aby dostali Komarovova do bezpečia a odvrátili hrozbu katastrofálneho zločinu na bezútešnom mieste našej planéty – v Černobyle. 
Do hry tak vstupuje obchod s plutóniom, ruskí oligarchovia, brutálne moskovské podsvetie a tiež rôzne predstavy Johna a Jacka McClaneovcov ako za týchto okolností presadiť zákon. Navyše sa Jack McClane ako tajný agent v Moskve výborne vyzná aj dohovorí, naopak John je úplne stratený. A to mu na dobrej nálade rozhodne nepridáva.Ubehlo už dvadsaťpäť rokov, odkedy do kín vtrhla Smrtonosná pasca s novým filmovým hrdinom Johnom McClaneom a zmenila model akčných filmov. McClane je postava, ktorej môže divák fandiť a identifikovať sa s ňou. Obyčajný chlap, ktorého okolnosti prinútili pustiť sa do herkulovskej úlohy. To ho odlišuje od komiksových hrdinov väčšiny akčných filmov a aj vďaka tomu sa McClane stal jednou z najobľúbenejších postáv filmovej histórie. Bruce Willis k filmovej sérii dodáva: „Baví ma strážiť si latku, ktorú sme s touto sériou nastavili a rád McClanea kontrolujem v rôznych fázach jeho života.“
Napínavý akčný kriminálny príbeh Smrtonosná pasca realizoval írsky režisér John Moore, ktorý je známy svojím unikátnym rozprávačským filmovým jazykom, sviežim štýlom natáčania a využitím najmodernejších špeciálnych efektov.
Moore sa veľmi rýchlo presadil v Hollywoode, kde založil aj vlastnú produkčnú spoločnosť. Tu realizoval niekoľko hviezdne obsadených komerčných snímok, napr. vojnový thriller Za nepriateľskou líniou (2001) s Gene Hackmanom a Owenom Wilsonom v hlavných úlohách, či slavný remake Let Fénixa (2004) s Dennisom Quaidom a Tyresom Gibsonom.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.