Kráľovstvo lesných strážcov



Zažite dobrodružstvo vo svete, o ktorom ste doteraz nepočuli.

Orig. názov:Epic
Žáner:animovaný, komédia

Krajina:USA
Web stránka:http://www.epicthemovie.com/
 
Réžia:Chris Wedge
Scenár:Tom J. Astle, Matt Ember, James V.Hart, William Joyce, Daniel Shere
Hudba:Danny Elfman
Hrajú:Mirka Belancová (Mary Kate), Boris Farkaš (Mandrake), Michal Hudák (Bomba), Ján Greššo (Nim Galuu), Marek Ťapák (Ronin), Ondrej Kaprálik (Nod), Kristína Turjanová (Kráľovná Tara), Ján Morávek (Tresk), Roman Feriančík (Plesk)
OBSAH Kráľovstvo lesných strážcov:

Tvorcovia Doby ľadovej a Ria odhaľujú neobyčajný, pod povrchom skrytý svet v 3D animovanej dobrodružnej komédii Kráľovstvo lesných strážcov. Príbeh večného boja dobra so silami zla, kde dobro ochraňuje prírodu a zlo sa naopak snaží prírodu nemilosrdne zničiť.

Bystré, statočné a tvrdohlavé dievča, taká je sedemnásť ročná MaryKate, ktorá prežije dobrodružstvo, o akom sa jej nesnívalo ani v najdivokejšom sne! Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý sa jej odcudzil. Svojrázny a roztržitý profesor Bomba je posadnutý skúmaním pozoruhodnej civilizácie drobných lesných mužíčkov žijúcich v lesoch. Mary Kate dochádza trpezlivosť. Po tom, čo sa kúzlom ocitne v tomto podivnom lesnom spoločenstve je nútená svoj pohľad prehodnotiť. Pokiaľ sa chce dostať späť domov, musí partičke zábavných zelených postavičiek pomôcť, uveriť v ich tajuplný svet a zachrániť ho. Boj o záchranu lesa sa však premení na boj o náš ľudský svet. Vďaka odvahe, ktorú Mary Kate preukáže, získa naspäť nielen svojho otca Bombu, ale aj nových priateľov. Kráľovnú lesa – krásnu, múdru a silnú Taru. Obriu húsenicu Nim Galuu, známu svojou vášňou pre večierky, ktorej rovnako nechýba múdrosť a praktickosť. Komediálne duo slimákov Tresk a Plesk, pričom Tresk sa považuje za najväčšieho lámača ženských sŕdc v lese. Ostrieľaného bojovníka Ronina, veliteľa elitnej lesnej jednotky, muža s ostrými črtami a suchým humorom, ochotného za svoju kráľovnú položiť vlastný život.

Rodinný film Kráľovstvo lesných strážcov, nabitý originálnym svetom fantázie a jedinečným humorom realizoval režisér ChrisWedge, pre tvorbu ktorého je charakteristická majstrovská animácia. Za krátky animovaný snímok o staručkom zajacovi Bunny ( 1998) získal prestížne ocenenie v podobe Oscara a je podpísaný aj pod ďalšími úspešnými animovanými dobrodružnými komédiami ako Roboti (2005) alebo Doba ľadová (2002), za ktorú bol nominovaný na Oscara.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.