Dědictví aneb Kurvaseneříka

A teď si vás koupím všechny!






Orig. názov: Dědictví aneb Kurvaseneříka
Žáner: komédia
 
Krajina: Česká republika
Web stránka: http://www.filmy-na-stiahnutie.sk/dedictvi-aneb-kurvasenerika/
Réžia: Robert Sedláček
Scenár: Bolek Polívka
Kamera: Michal Krejčí
Hudba: David Rotter
Hrajú: Bolek Polívka, Arnošt Goldflam, Miroslav Donutil, Ivana Chýlková, Dagmar Veškrnová-Havlová, Břetislav Rychlík, Karel Gott, Karel Heřmánek, Anna Polívková, Marian Roden, Jitka Čvančarová, Karel Roden, Robert Jašków, Ivana Uhlířová, Jan Novotný, Milan Lasica, Hana Křížková, Michal Pavlata, Josef Kuhn
OBSAH:
Generácie priaznivcov kultového Moraváka Bohumila Stejskala sa konečne dočkali. Po 20 rokoch sa na filmové plátno vracia najsvojráznejšia postava československej kinematografie posledných desaťročí.
Bohuš si na majetok už stihol zvyknúť, s Vlastičkou si založil rodinu a k dcére pribudol aj prvý vnuk. Navyše Bohuš už sedem rokov úspešne abstinuje – to však dlho nepotrvá.
Keď ovdovie a stratí Vlastičkinu ochrannú ruku, opäť neodolá zvodom alkoholu a krásnej ženy, tentokrát už skutočnej „hérečky”. Navyše sa zapletie s nesprávnymi ľuďmi, takže pravé Stejskalovské maléry na seba nenechajú dlho čakať. Bohuš však znovu dokáže, že človeku možno zobrať čokoľvek, no nikdy nie úsmev.
V pokračovaní „Dedičstva“, sa objavia takmer všetky herecké hviezdy z prvého filmu – Dagmar Veškrnová-Havlová, Arnošt Goldflam, Jiří Pecha, Břetislav Rychlík, Ivana Chýlková, Miroslav Donutil a samozrejme Karel Gott. Pôvodnú herecké zostavu doplnia nové silné mená ako Anna Polívková, Jitka Čvančarová, Karel Heřmánek, Marian Roden, a exkluzívne Milan Lasica, ktorý výnimočne porušil svoje predsavzatie, že už nikdy nebude hrať vo filme.
„Prvá časť bola taká groteskná moralita. Druhá, po 20-tich rokoch, je skôr horká komédia. V tom je posun, že oproti časom, keď sa nakrúcala jednotka, sa dnes všetko priostruje, doba je bezohľadnejšia,“ stručne charakterizuje rozdiel medzi prvým a druhým „Dedičstvom“ Bolek Polívka.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.