Attila Marcel



Francúzska tragikomédia plná precítenej melanchólie, jemného humoru, žiarivých farieb, dobromyseľností, poetiky a muzikálových výstupov.


Orig. názov:Attila Marcel
Žáner:komédia

Krajina:Francúzsko
 
Réžia:Sylvain Chomet
Scenár:Sylvain Chomet
Kamera:Antoine Roch
Hrajú:Guilluame Gouix, Anne Le Ny, Bernadette Lafont, Héléne Vincent, Luis Rego, Fanny Touron
OBSAH:
Francúzska tragikomédia plná precítenej melanchólie, jemného humoru, žiarivých farieb, dobromyseľností, poetiky a muzikálových výstupov... A napriek tomu všetkému nejde o animovaný film. Tvorca na Oscara nominovaných filmov Iluzionista a Trio z Belleville sa tento raz  podujal na hraný film. 
Podobne ako Jeane-Pierre Jeunet, Jaco Van Dormael, či Michel Gondry vytvára Chomet hyper-realistický svet plný pračudesných postavičiek. Jeho hraný film Attila, rovnako ako jeho predošlé, animované diela, vyniká výrazným vizuálnym štýlom. Plachý Paul, 33-ročný klavirista, ktorý nikdy neprehovoril a od smrti svojich rodičov nerobil nič iné, len to, čo mu naplánovali jeho dve rázne tety, nájde jedného dňa na schodoch platňu. Ocitne sa v byte Madam Proustovej a objaví kúzlo „bylinných“ čajov s príchuťou LSD, ktoré mu otvoria nové pohľady na vlastný život. Sylvain Chomet sa vrátil k dávnemu snu nakrúcať so živými hercami.  
Guillauma Gouixa si vybral do role Paula, pretože mu vraj pripomína slávneho Lina Venturu. Vo filme vytvorila svoju poslednú rolu múza Clauda Chabrola a dalších filmárov novej vlny Bernadette Lafont (zomrela minulý rok).



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.