Vatikánske múzeá

Jedinečný dokument venovaný Vatikánskym múzeám.










Orig. názov:The Vatican Museums
Žáner:dokument

Krajina:Taliansko
Réžia:Marco Pianigiani
Scenár:Donato Dallavalle
Kamera:Massimiliano Gatti
Hrajú:Paolo Casiraghi
OBSAH:
Sprievodcom tejto exkluzívnej návštevy v samom srdci Vatikánskych múzeí a Sixtínskej kaplnky bude ich riaditeľ - profesor Antonio Paolucci.
Dokument Vatikánske múzeá je vzrušujúcou cestou za objavením najvýraznejších prác umeleckých zbierok 500 ročnej pápežskej histórie. Po prvýkrát vstúpili do Vatikánskych múzeí a Sixtínskej kaplnky ultra HD 4K/3D televízne kamery, aby ukázali majstrovské diela viery. Neoceniteľné kúsky umeleckej histórie sveta sa objavia v nebývalom formáte. Jedinečný, očarujúci a fascinujúci dokument prichádza do kín, aby odhalil storočia starú ukrytú krásu Vatikánskych múzeí.
Na filme štyri mesiace pracovalo 40 talianskych profesionálov, ktorí v halách Vatikánskych múzeí nakrúcali najmä v noci. Vďaka nim uvidíme niektoré z najvzácnejších a prenádherných umeleckých diel z celého sveta, zasahujúcich do všetkých kultúr a období. Vďaka jedinečnému mixu prirodzeného 3D a najpokrokovejších techník nakrúcania, sa diváci budú môcť do úžasných diel histórie umenia doslova ponoriť. Vstúpiť do malieb Caravaggia, takmer sa dotknúť sôch  Laocoön a Belvedere či cítiť závan z figúr Sixtínskej kaplnky, ktoré nikdy nepôsobili natoľko reálne. 
Od úžasných klasických sôch k Michelangelovej Piete až po Fontanove moderné skulptúry; od malieb Giotta, Leonarda da Vinciho a Caravaggia po tie, ktoré nakreslili Van Gogh, Chagall či Dal?; od mimoriadnych fresiek v izbách Raphaela, ako napríklad “Aténska škola” až po očarujúce majstrovské diela Michelangela v Sixtínskej kaplnke ako “Stvorenie Adama” či majestátny “Posledný súd”.  Všetkými zastávkami po tejto ceste vás bude sprevádzať riaditeľ Vatikánskych múzeí, profesor Antonio Paolucci, ktorý vás odborne prevedie minulosťou, súčasnosťou aj budúcnosťou.
Riaditeľ Vatikánskych múzeí, profesor Antonio Paolucci hovorí:
“O Vatikánskych múzeách sa hovorí vždy v množnom čísle, pretože pápeži chceli, aby obsahovali a ochraňovali rozsiahle umelecké majstrovstvo človeka. Fascinujúce na nich je, že nimi musíte prechádzať v absolútnom pokoji. Je dobré pri tom využiť sprievodcov a knihy, ale keď sa necháte unášať, kam vás nohy zavedú, budete mať pocit, že ste vstúpili na skutočne zázračné a pútavé miesto: je v ňom osud a príbeh ľudstva... presne o tom sú Vatikánske múzeá”.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.