Zmiznutie Eleanor Rigby: ON

Dvojaký pohľad na jeden vzťah v dvoch filmoch.









Orig. názov:The Disappearance of Eleanor Rigby: Him
Žáner:dráma, romantický

Krajina:
USA
 
Réžia:Ned Benson
Scenár:Ned Benson
Kamera:Christopher Blauvelt
Hudba:Son Lux
Hrajú:James McAvoy, Jessica Chastain, William Hurt, Viola Davis, Ciarán Hinds, Bill Hader, Isabelle Huppert, Jess Weixler, Nina Arianda, Marta Milans
OBSAH Zmiznutie Eleanor Rigby: ON:
Ako ja možné rozdielne vnímať rovnaký príbeh a krízu vzťahu dvoch ľudí? Ako sa líši jeho a jej pohľad na rovnakú udalosť? Ako odlišne môžu vnímať spoločne prežitú tragédiu? Odpovede hľadá ojedinelý a ambiciózny koncept jedného príbehu v dvoch filmoch, ktorých názov sa líši len jediným písmenkom: Zmiznutie Eleanor Rigby: On a Zmiznutie Eleanor Rigby: Ona. Vďaka tomu môžeme sledovať subjektívne prežívanie lásky, emócií a vyrovnávanie sa s osobnou tragédiou.
Režisér a scenárista Ned Benson natočil naraz filmy, ktoré rozprávajú rovnaký príbeh. Príbeh dvoch mladých ľudí Conora a Eleanor. Prežívajú skutočnú lásku a šťastie. Spoločný život a radosť z neho nečakane pretne osobná tragédia, na ktorú neboli a ani nemohli byť pripravení. Ich dovtedy pevný vzťah sa od tej chvíle rozpadá. Conor a Eleanor na rovnakú udalosť reagujú pre nich nečakane odlišným spôsobom. Sú zmätení, cítia sa byť druhým nepochopení a opustení. Strácajú schopnosť pochopiť druhého.
V snímke Zmiznutie Eleanor Rigby: Ona pozorujeme Eleanor, ktorá sa snaží prekročiť trosky zničeného vzťahu a svojím odchodom z neho nájsť sama seba a stratenú životnú rovnováhu.
Vo filme a zároveň tom istom príbehu Zmiznutie Eleanor Rigby: On, ktorý je venovaný subjektívnemu pohľadu Conora sledujeme jeho snahu spojiť sa s Eleanor, prekonať vzájomné odcudzenie a spoločne obnoviť ich predtým tak intenzívnu lásku.
Tieto dva subjektívne popisované pohľady vynikajúcim spôsobom stvárnili James McAvoy a aJessica Chastain. Režisér Benson ich obsadenie komentoval: „Ako náhle som presvedčil Jessicu, hneď som vedel, že chcem, aby Conora hral James McAvoy. Ich prepojenie je pre film zásadné.“



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.