EXODUS: Bohovia a králi

Vzbúril sa proti impériu a zmenil svet.









Orig. názov:Exodus: Gods and Kings
Žáner:historický, dráma

Krajina:Veľká Británia / USA / Španielsko
Web stránka:http://www.exodusgodsandkings.com/#home
Réžia:Ridley Scott
Scenár:Steven Zaillian
Kamera:Dariusz Wolski
Hudba:Alberto Iglesias
Hrajú:Aaron Paul, Christian Bale, Joel Edgerton, María Valverde, Sigourney Weaver, Ben Kingsley, Ben Mendelsohn, Indira Varma, John Turturro, Golshifteh Farahani, Emun Elliott, Dar Salim, Hiam Abbass, Kevork Malikyan, Ghassan Massoud, Jorge Suquet

OBSAH, DOWNLOAD A SK CZ TITULKY FILMU EXODUS: Bohovia a králi

Vyrastali ako bratia, ale stali sa z nich nepriatelia na život a na smrť - egyptský faraón Ramzes a Mojžiš, ktorý sa stal legendou. Iná legenda, Ridley Scott, previedla ich nesmrteľný príbeh na filmové plátno. 
Tvorca Gladiátora tak dostal šancu znovu predviesť, ako má vyzerať pravý historický veľkofilm - ako prehliadka dych berúcich obrazov a pôsobivých bojových scén, ale zároveň ako neobyčajný ľudský príbeh ovládaný tými najzákladnejšími emóciami - láskou, nenávisťou a túžbou po moci.
V starovekom Egypte sa vládca rovnal Bohu a inak tomu nebolo ani v prípade Ramzesa (Joel Edgerton). Mocný vládca mal jediného priateľa, Mojžiša (Christian Bale), ktorý s ním vyrastal od detstva, keď ho našla a ujala sa ho kráľovská rodina. Z priateľa sa však stal úhlavný nepriateľ, keď sa Mojžišovi zjavil "iný“ Boh a poveril ho neľahkou úlohou – vyslobodiť svoj ľud z egyptského otroctva a priviesť ho do zasľúbenej zeme. Byť jeho vodcom aj prorokom.
Mojžiš túto úlohu prijme. Predtým ako sa bude môcť vydať na strastiplnú cestu do novej domoviny, zažije desať egyptských rán, ktorými zošle nahnevaný Boh na Egypt útrapy, krupobitie, ničivý oheň, epidémie a smrť. Nič z toho však faraónovi Ramzesovi nezabráni v snahe Mojžiša a jeho ľud za každú cenu zastaviť a zničiť.
"Príbeh Mojžiša bola obrovská výzva, ktorú som si zamiloval. 
Chcel som preskúmať jeho zložitý charakter a bol som ohromený Mojžišovým príbehom, tým, čím si musel prejsť. To, že najprv boli bratia a potom sa z nich stali súperi, ktorí spolu bojujú, robí tento príbeh veľmi atraktívny," komentuje svoj nový film uznávaný režisér Ridley Scott (Gladiátor, Prometheus).

FOTOGALÉRIA Z FILMU EXODUS: Bohovia a králi















Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.