Fotograf

Dámy, radím Vám ke klidu...!










Orig. názov:Fotograf
Žáner:tragikomédia, životopisný

Krajina:ČR
Web stránka:http://www.filmfotograf.cz
 
Réžia:Irena Pavlásková
Scenár:Irena Pavlásková, Jan Saudek
Kamera:David Ployhar
Hudba:Jiří Chlumecký
Hrajú:Karel Roden, Marie Málková, Vilma Cibulková, Václav Neužil ml., Marika Procházková, Zuzana Vejvodová, Patrik Děrgel, Jenovéfa Boková, Jitka Sedláčková, David Šír, Slávek Bílský

OBSAH, TITULKY A STIAHNUTIE FILMU FOTOGRAF

V príbehu voľne inšpirovanom osudom svetoznámeho českého fotografa Jana Saudka (Karel Roden) sa vrátime k niektorým zásadným križovatkám života umelca obdareného výnimočným talentom, živelnosťou a vášňou. Všetky tieto vlastnosti mu priniesli slávu i odmietanie, lásku i zradu, zástupy obdivovateľov, ale aj samotu.  
Stredom Janovho života boli vždy ženy. Či tie, ktoré pózovali pred objektívom jeho fotoaparátu, často až pitoreskné postavy, či tie, ktoré ho obklopovali v  súkromí. Dcéry, manželky, milenky, priateľky, pri ktorých išlo iba o sex,  intelektuálne obdivovateľky. Jedny nezištné milujúce  a oddané, iné podvádzané a zhrdené, ďalšie vychutnávajúce  s rozkošou jeho búrlivý život. 
Ale i také, ktoré so slávnym umelcom túžili spojiť svoju budúcnosť, posadnuté túžbou skrotiť jeho slobodomyseľnosť, deliť sa s ním o jeho majetok, talent i gény. Exempláre všetkých týchto ženských typov sú pikantným korením mimoriadneho filmu, ktorý je príjemne horkou komédiou s erotickými prvkami.
„Príbeh je okorenený humorom, pretože náš hrdina je zmyslom pre humor nadmieru obdarený. Film poodkrýva tajomstvo Janovej tvorby, ponára sa do bizarného a sugestívneho sveta žien, ktoré ho obklopujú,“ hovorí režisérka Irena Pavlásková o filme, na ktorého scenári sa podieľala s Janom Saudkom.
Hlavnú úlohu stvárnil Karel Roden, ktorého si môžeme užívať v úplne novej polohe, v  akej ho diváci ešte nevideli. Je vášnivý, zábavný, vtipný, roztomilý i provokatívny. Novým filmovým objavom bude predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy, veľmi zaujímavá Máša Málková.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.