Špongia Bob vo filme: Hubka na suchu

Budú robiť vlny v našom svete.








Orig. názov:SpongeBob Movie: Sponge Out of Water
Žáner:animovaný, dobrodružný, komédia

Krajina:USA
 
Réžia:Paul Tibbitt
Scenár:Jonathan Aibel, Glenn Berger, Paul Tibbitt
Kamera:Phil Meheux
Hudba:John Debney
Hrajú:Clancy Brown, Tom Kenny, Bill Fagerbakke, Rodger Bumpass, Mr. Lawrence, Jesica Ahlberg, Antonio Banderas, Nicolette Noble, Kari Klinkenborg

OBSAH, TITULKY A STIAHNUTIE FILMU Špongia Bob vo filme: Hubka na suchu

Jedna z najviac žltých, najhranatejších a hlavne najobľúbenejších animovaných postavičiek konečne našla cestu na filmové plátno. A dokonca v 3D. Špongia Bob je morská huba, ktorá nosí nohavice, býva v ananáse a robí úžasné krabie hamburgery u Chrumkavého kraba. Jeho ďalším poznávacím znamením je, že ho milujú deti na celom svete, pretože je telom aj dušou dobrodruh, ktorý ku všetkému pristupuje s humorom, niekedy poriadne svojráznym.
Ako napovedá názov, v tomto filme ho ale humor prejde, pretože sa ocitne  pre neho v úplne šokujúcom prostredí- teda na suchu. A pritom všetko začalo tak idylicky, ďalším úžasným ránom v podmorskom mestečku Zátišie Bikín, kde u Chrumkavého kraba stála dlhá rada na výborné krabie hamburgery pripravované podľa tajného receptu. U konkurenčného podniku, Kamarátsky kýblik, zasa tradične nikto nebol a jeho majiteľ Sheldon Planktón sa rovnako tradične pokúšal tento tradičný recept ukradnúť, aby sa rada presunula k nemu.
Idylka skončila vo chvíli, kedy sa magickým trikom zmocnil návodu na tie najlepšie hamburgery pirát Hambivous ( Antonio Banderas), zaparkoval svoju loďku na pláži a premenil ju v štýlový stánok s rýchlim občerstvením. 
SponeBobovi a jeho kamarátom neostane nič iné ako napumpovať svaly, vynoriť sa, trochu uschnúť a vybojovať si recept späť. Ich spravodlivý boj bude komplikovať fakt, že súš je pre nich vážne nepriateľské prostredie, na druhú stranu získajú nevídané super schopnosti. Takže sa teš, pirát!
Filmový SpongeBob je hravou mozaikou, ktorá kombinuje viacero animačných postupov. Fanúšikom seriálového SpongeBoba  nebude cudzí podmorský svet okolo Zátišia Bikín, na suchu sa potom film prepne do klasickej kombinácie počítačovej  animácie a hraného filmu, ktorú si už vyskúšal Garfield alebo Šmolkovia.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.