Pútnik - najlepší príbeh Paula Coelha

Film o úžasnej životnej púti spisovateľa Paula Coelha.








Orig. názov:Não Pare na Pista: A Melhor História de Paulo Coelho
Žáner:životopisná dráma

Krajina:Brazília / Španielsko
 
Réžia:Daniel Augusto
Scenár:Carolina Kotscho
Kamera:Jacob Solitrenick
Hudba:Pascal Gaigne
Hrajú:Enrique Díaz, Fabiula Nascimento, Nancho Novo, Paz Vega, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Júlio Andrade
OBSAH filmu Pútnik - najlepší príbeh Paula Coelha:
Paulo Coelho je jedným z najznámejších a najpredávanejších spisovateľov všetkých dôb. Predalo sa cez 165 miliónov výtlačkov jeho kníh. Coelhovy romány boli preložené do 80-tich jazykov a publikované vo viac ako 150-tich krajinách. 
Ale jeho dospievanie nebolo tak priamočiare a ľahké ako súhrn jeho spisovateľských úspechov. Coelhova mladícka bilancia by znela: pokus o samovraždu, tri pobyty v ústave pre duševne chorých a tvrdé strety vo všetkých predstaviteľných konfliktov.
Rebelskú mladosť prežil v Brazílii v 60. a 70. rokoch, teda v priestore času stojacom medzi dobrom a zlom. Nepochopený chlapec a rebelujúci mladík sa zmenil v muža, ktorý si ide za svojim snom: stáť sa slávnym a uznávaným spisovateľom. Film Pútnik- najlepší príbeh Paula Coelha hovorí o úžasnej životnej ceste Paula Coelha, na jej konci sa stal rozprávačom príbehu, ktorý fascinuje milióny čitateľov.
Hlavným zdrojom inšpirácie pre romány Paula Coelha je jeho vlastný život. Autor knihy Pútnik z Compostely (Mágov denník) a Alchymista, je bezpochybne celosvetovou celebritou, ale len málokto vie, že príbeh jeho života je lepší ako fikcia. 
Paulo flirtoval so smrťou, unikol z hranice, za ktorou je už len šialenstvo, experimentoval s drogami, prežil muky, trpel  a radoval sa z lásky, spoluvytváral históriu brazílskeho rokenrolu, ale predovšetkým sa nikdy nevzdal svojho najväčšieho sna: triumfovať ako spisovateľ.



Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.