Steve Jobs


Stretnutie troch výnimočných mužov, vyústilo vo výnimočný film o inom výnimočnom mužovi.

Orig. názov:Steve Jobs
Žáner:životopisná dráma
Krajina:USA
Réžia:Danny Boyle
Scenár:Aaron Sorkin
Kamera:Alwin H. Kuchler
Hudba:Daniel Pemberton
Hrajú:Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Katherine Waterston, Jeff Daniels, Michael Stuhlbarg, Sarah Snook, Perla Haney-Jardine, Ripley Sobo, Bryan Casserly, Noreen Lee
OBSAH filmu Steve Jobs
Stretnutie troch výnimočných mužov, vyústilo vo výnimočný film o inom výnimočnom mužovi. Originálny režisér Danny Boyle, jeden z najlepších scenáristov súčasnosti Aaron Sorkin a neskutočným talentom obdarený herec Michael Fassbander spoločne natočili životopisnú drámu o najväčšom počítačovom vizionárovi našej doby. Na filme Steve Jobs je fascinujúce predovšetkým to, že nemusíte rozoznať Apple od Microsoftu, aby vás príbeh tejto mimoriadnej osobnosti pohltil.
Kľúč k skvelému životopisnému filmu je v originálnom prístupe. Forman sa v Amadeovi na Mozarta pozeral očami jeho kamaráta Salieriho, Danny Boyle sleduje Stevea Jobsa zo zákulisia. Doslova. Film sa odohráva počas vyhrotených momentov pred zahájením kľúčových Jobsových prezentácii, ktoré menili dejiny, a to nie len počítačové. Prvý krát stretávame Jobsa v polovici 80-tych rokov, kedy na trh uviedol Macintosh. Od prvých minút utvrdzuje divákov v tom, že  reči o jeho neznesiteľnosti neklamali. Je to monštrum, ktoré šikanuje svojich podriadených za nesplnenie nesplniteľných príkazov, ponižuje matku (Katherine Waterston) svojej dcéry, ktorej otcovstvo aj napriek súdnemu rozhodnutiu  neuzná, do krvi sa háda so svojou pravou rukou Joannou Hoffmanovou (Kate Winslet), pokiaľ nedosiahne svoje. S ubiehajúcimi minútami sa však z jednorozmerného psychopata stáva osobnosť, ktorú budú diváci chápať, obdivovať, ale samozrejme takisto aj nenávidieť. Asi ako každú ľudskú bytosť, ktorá videla o kúsok ďalej, než všetci ostatní.
,,Dúfam, že až diváci uvidia náš film, uvedomia si, ako veľmi sa zmenil svet vďaka neskutočnému nasadeniu, vášni a inteligencii jedného človeka, a ocenia, akú osobnú obeť musel priniesť.  Tento génius sa ľudskou bytosťou stane až vo chvíli, keď si on sám uvedomí, že ani on nie je dokonalý,“ hovorí režisér Danny Boyle.










Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.