REVENANT Zmŕtvychvstanie


Musel zomrieť, aby mohol žiť.

Orig. názov:The Revenant
Žáner:dobrodružný, dráma
Krajina:USA
Réžia:Alejandro González Iñárritu
Scenár:Alejandro González Iñárritu, Mark L. Smith
Kamera:Emmanuel Lubezki
Hudba:Rjúiči Sakamoto
Hrajú:Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Paul Anderson, Lukas Haas, Brendan Fletcher, Kristoffer Joner, Robert Moloney, Javier Botet, Brad Carter, McCaleb Burnett
OBSAH filmu REVENANT Zmŕtvychvstanie
Americký západ, Južná Dakota, 1823. Miesto a čas s pomerne relatívnou hodnotou ľudského života. Skúsený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je so svojím synom na výprave s lovcami kožušín. Uprostred hlbokých lesov vzdorujú nečakaným útokom Indiánov a na svojej púti musia prekonávať nemilosrdnú, nezmapovanú krajinu plnú nástrah.
Glassovi sa stáva osudným stretnutie s rozzúrenou samicou medveďa grizzlyho. Útok medveďa síce prežije, ale je ťažko zranený a lovecká výprava sa musí rozdeliť. Zatiaľ čo väčšina lovcov pokračuje v ceste s Glassom a jeho synom zostávajú len dvaja muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Tí viac menej čakajú, kým zomrie, aby ho mohli pochovať a pokračovať v ceste. Ale zranený lovec stále neumiera a tak sa Fitzgerald rozhodne čakanie na nevyhnuteľné skrátiť. Pri pokuse o vraždu ho však pristihne Glassov syn, ktorého Fitzgerald zabije. Stále živého Glassa potom zahrabe v hrobe a spolu s Bridgerom zmizne. Ale Hugh má poriadne tuhý korienok. V úplne zúboženom stavu vylezie z vlastného hrobu, zúfalo sa potáca čarokrásnou, ale ľahostajnou krajinou. Pri živote ho drží predovšetkým nenávisť a túžba po pomste. Musí prekonať brutálnu zimu a hlad, divoké rieky, bojovné indiánske kmene a dokončiť svoju odplatu.
Rovnako ako trpela postava hlavného hrdinu, trpeli behom natáčania aj tvorcovia a herci. Aj Leonardo DiCaprio potvrdzuje, že v takýchto náročných podmienkach dosiaľ nepracoval. „Pri natáčaní sa nám do cesty postavili snáď všetky prekážky, na ktoré si spomeniete. Ale je to film o utrpení, takže maximálna miera autenticity bola priam žiadaná,“ hovorí herec.
Príbeh filmu REVENANT Zmŕtvychvstanie je inšpirovaný skutočným príbehom a podľa knižnej predlohy Michaela Punkea ho natočil režisér a držiteľ Oscara Alejandro I?árritu (Birdman, Babel).









Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.