Londýn v plameňoch


Akčná jazda v uliciach horiaceho Londýna, ktorý sa zrútil pod útokmi teroristov.

Orig. názov:London has Fallen
Žáner:kriminálny thriller, akčný
Krajina:USA, Veľká Británia
Réžia:Babak Najafi
Scenár:Katrin Benedikt, Creighton Rothenberger, Christian Gudegast, Chad St. John
Kamera:Ed Wild
Hudba:Trevor Morris
Hrajú:Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassett, Radha Mitchell, Robert Forster, Melissa Leo
OBSAH filmu Londýn v plameňoch
Biely dom už dobyli a teraz si teroristi zoberú ešte väčšie sústo. Na pohreb britského premiéra sa zídu lídri celého západného sveta a vďaka bezpečnostným manévrom by Londýn v tej chvíli mal byť tým najbezpečnejším miestom na zemi. Namiesto toho sa však stane smrtiacou pascou. Prekvapivé a drvivé útoky za sebou zanechajú svetových vodcov v pozíciách mŕtvol, výbuchy šíria skazu a monumenty anglickej metropoly sú v plamenech. Londýn a západný svet sa behom chvíle ocitnú na kolenách. Hrozivej situácii a budúcnosti v totálnom chaose sa znova postaví Gerard Butler s britským agentom po boku. Záchrana nespočíva v predvídateľných vojenských manévroch, ale v poctivej ručnej práci.  
A na tú sa Butler pripravil už v rámci tréningu na svoju „božskú“ postavu v Bohoch Egypta. V horiacom Londýne sa však nepredstaví ako tyranská mlátička, ale ako inteligentný „sekuriťák“, navyše so zmyslom pre humor. Na otázku pána prezidenta, z čoho že je stvorený, lakonicky odpovedá: „Z bourbonu a zlých rozhodnutí.“
Hereckú zostavu, ktorá sa v Londýne, prepadajúcom sa do ohnivého pekla, pekne zapotí, dopĺňajú také hviezdy ako Morgan Freeman, Aaron Eckhart (v úlohe US prezidenta) či Angela Basset.










Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.