Lovec: Zimná vojna


Skôr, ako Lovec stretol Snehulienku...

Orig. názov:The Huntsman: Winter´s War
Žáner:fantasy, dobrodružný
Krajina:USA
Réžia:Cedric-Nicolas Troyan
Scenár:Evan Spilitopolus, Craig Mazin
Kamera:Phedon Papamichel
Hudba:James Newton Howard
Hrajú:Chris Hemsworth, Charlize Theron, Jessica Chastain, Emily Blunt, Sam Claflin, Nick Frost
OBSAH filmu Lovec: Zimná vojna
...mal zaviesť najkrajšie dievča v krajine do lesa a tam ju zabiť. Namiesto toho ju zachránil a stal sa legendou. Aj preto sa stal lovec Erik zo Snehulienky hrdinom svojho vlastného filmu, výpravného fantasy dobrodružstva, v ktorom sa bude musieť vysporiadať s dvoma silnými kráľovnami a jednou kráskou. V hviezdnom obsadení filmu sa stretli Chris Hemsworth, Charlize Theron, Jessica Chastain a Emily Blunt.
Príbeh filmu Lovec: Zimná vojna sa čiastočne odohráva v dobe, keď ešte Snehulienka nebola na svete a kráľovná Ravenna (Charlize Theron) tak mohla bez starostí diskutovať s kúzelným zrkadlom o tom, ktože je na svete najkrajší. Starosti má len s mladšou sestrou Freyou (Emily Blunt), ktorá je podľa Ravenny príliš mäkká. Keď ale Freya pri tragickej nehode príde o práve narodené dieťa, premení sa na Ľadovú kráľovnú, ktorej zmyslom existencie sa stane dobytie celého sveta. Kvôli tomu začne unášať deti a z nich potom vychováva neľútostných bojovníkov. Napríklad aj Erika (Chris Hemsworth) a Sáru (Jessica Chastain), ktorí z množstva bojovníkov armády Ľadovej kráľovnej vyčnievajú svojimi schopnosťami a tiež vzájomnou náklonnosťou, ktorá sa v tejto krajine považuje za najväčší zločin. Trestom pre Erika je strata Sáry a vyhnanstvo. Z neho vedie cesta úniku cez porážku jeho bývalej veliteľky. Tá sa však chystá zmocniť kúzleného zrkadla sestry Ravenny a s ním bude prakticky neporaziteľná. Erikovi by sa muselo podariť ukoristiť ho skôr. Lenže ako môže neobyčajný smrteľník uspieť v súboji proti dvom sestrám, z ktorých jedna je nebezpečnejšia ako druhá?
Predstaviteľa lovca Erika Chrise Hemswortha návrat do rozprávkového sveta nadchol predovšetkým preto, že sa mal druhý diel odohrávať v odľahčenejšej atmosfére. „Snehulienka a lovec bol skvelý film, ale bol možno až príliš vážny a ponurý. Mne viac vyhovujú odľahčenejšie príbehy okorenené humorom, a presne tým sa lovec od svojho predchodcu odlišuje,“ hovorí Chris Hemsworth.










Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.