Mlčanie


Martin Scorsese a jeho príbeh dvoch misionárov zo 17.storočia.

Orig. názov:Silence
Žáner:historický, dráma
Krajina:Mexiko, Tchaj-wan, USA
Réžia:Martin Scorsese
Scenár:Jay Cocks, Martin Scorsese
Hudba:Kathryn Kluge. Kim Allen Kluge
Hrajú:Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds
OBSAH filmu Mlčanie
V polovici 17. storočia je Japonsko úplne uzavreté kontaktu so západnými mocnosťami. Kresťanstvo je tu postavené mimo zákon a kresťania sú za svoju vieru kruto prenasledovaní.
Dvaja portugalskí jezuiti, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), sa vydávajú do zeme vychádzajúceho slnka s veľmi nebezpečným cieľom: nájsť svojho učiteľa, otca Ferreira (Liam Neeson), ktorý sa údajne zriekol viery.
Japonskí feudalisti a vládnuci samurajovia sú odhodlaní kresťanstvo vo svojej zemi vyhubiť. Šíriť slovo Božie je jeden z najťažších zločinov. Kresťania sú prenasledovaní a brutálne mučení. Buď sa zrieknu svojej viery, alebo sú vystavení rafinovanému mučeniu a bolestivej smrti. Mladých mníchov čaká tá najťažšia skúška viery a vytrvalosti, na ktorú vôbec nie sú pripravení...
Historickú drámu Mlčanie (Silence) nakrútil oscarový režisér Martin Scorsese (Skrytá identita, Vlk z Wall Street) podľa románu Mlčanie od japonského spisovateľa Šúsaku Endó. V hlavných úlohách sa predstavia talentovaný a divácky stále obľúbenejší Andrew Garfield (Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu), Adam Driver (Star Wars: Sila sa prebúdza) a jeden z najváženejších hercov súčasnosti, Liam Neeson (96 hodín, Medzi náhrobnými kameňmi).









Zdieľať film na Facebooku


Dá sa vám tento film pozrieť online alebo ste našli problém? Existujú SK alebo CZ titulky? Dajte nám vedieť.